Григор Димитров преодоля в тежка битка тунизиеца Малек Джазири и е на четвъртфинал на турнира от ATP 500 в Барселона - 7:5, 3:6, 7:6(8) след близо 3 часа.

В единствения мач между двамата досега българинът бе губил от коравия Джазири - в Дубай по-рано тази година.

И днес имаше доста драматични моменти и обрати. 81-ият в света първи проби за 3:2. Хасковлията отвърна за 4:4. След размяна на сервис геймове Димитров проби за 7:5, след като първоначално изпусна три поредни сетбола.

Втората част започна с брайк на сметката на тунизиеца. До края той удържа аванса си, до нови пробиви не се стигна и общият резултат бе изравнен след 6:3.

Третият сет изглеждаше загубен за Димитров, след като той допусна пасив от 1:4. Съперникът му записа три поредни гейма, но Гришо спря серията и върна пробива. Той изравни за 4:4.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който петият в света спечели с 10:8. Дори епилогът бе крайно оспорван. Григор изпусна три мачбола, два от които поредни. И трябваше да спасява един. В крайна сметка от четвъртата възможност той съумя да затвори мача.

Следващият съперник на първата ни ракета ще е още по-сериозен. Това е Пабло Кареньо Буста, който е специалист на клей - като всеки ибериец. Българинът води с 3:2 в баланса между двамата.

Буста също имаше трудности на осминафиналите - 6:2, 4:6, 7:6(6).