Мъж предаде жена си, че шофира пияна, а в опит да избяга от последвалата полицейска проверка тя помля три коли – двете от които патрулки, и рани полицай.

На телефон 112 мъж подава сигнал вчера, че съпругата му се е качила зад волана след запой в Меричлери и шофира към Хасково. Към мястото веднага тръгва патрул, разказва бТВ.

Засичат я преди Димитровград, но тя не спира на вдигната стоппалка. В залавянето на пияната автоамазонка се включва втори патрул.

Гонката приключва на ул. "Бригадирска" в Димитровград, но по "трудния" начин. Извиканата на помощ полицейска патрулка препречва пътя на нарушителката, а другата полицейска кола я запушва отзад.

В опит да избяга от полицейската клопка жената натиска газта и се врязва в едната патрулка.

„Предприема маневра на заден ход, при която удря задностоящия патрулен автомобил и закача леко колега, който е стоял в задната част и е предприемал действия по задържането на водача”, обясни комисар Ангел Цанков, директор на ОД на МВР–Хасково.

Следва още една маневра, колата се заклещва в паркиран автомобил. Свидетели на мелето стават живеещите на улицата.

След катастрофата 28-годишната шофьорка дори не успяла сама да излезе от колата и се наложило униформените да я вадят през прозореца. Според свидетели се държала неадекватно.

Тя е задържана. Отказала е да бъде тествана с дрегер за алкохол. Чака се резултатът от кръвната проба. Ранените полицаи са прегледани и освободени за домашно лечение.

Впоследствие жената е пусната от ареста.