Съд в Нористаун, Пенсилвания, призна известния американски комик Бил Козби за виновен по всички три обвинения в дело за изнасилване на негова позната, извършено с помощта на наркотици, съобщава Си Ен Ен. По всяко от трите обвинения Козби може да получи по 10 години затвор, но в щата Пенсилвания ще ги лежи едновременно, а не последователно.

В съответствие с обвиненията, повдигнати срещу Козби, през 2004 г. той е дрогирал жена на име Андреа Констанд, след което я е изнасилил. От юридическия екип на актьора не отричат факта на сексуалния контакт, но твърдят, че той е бил по взаимно съгласие. Адвокатите смятат да обжалват решението на съда.

Парите и властта не могат да ни попречат да постигнем справедливост“, каза в края на процеса Кевин Стийл, окръжен прокурор.

Си Ен Ен отбелязва, че през последните години десетки жени излязоха с обвинения в сексуални престъпления и изнасилване срещу Бил Козби. Но засега само обвиненията от страна на Констанд (която днес е на 45 години) доведоха до наказателен съдебен процес.

Бил Козби получи широка популярност в САЩ през 60-те години с телевизионния сериал I Spy, за ролята си в който стана първият тъмнокож актьор, удостоен с награда „Еми“. През 1969 г. започна излъчването на прочутото комедийна програма „Шоуто на Бил Козби“.

"Площад Славейков"