Пабло Кареньо Буста победи Григор Димитров на четвъртфинал на турнира в Барселона - 6:3, 7:6(4). Испанецът се класира на полуфинал, в който ще срещне 19-годишния грък Стефанос Циципас.

Григор преодоля трудно тунизиеца Малек Джазири, но днес не успя да се противопостави на един от най-неудобните си съперници на клей. Кареньо Буста елиминира Димитров с 3:0 на "Ролан Гарос" през миналата година.

Първият сет подхождаше повече на женски мач. Стигна се до цели шест пробива, което не се случва толкова често на високо ниво при силния пол.

Кареньо Буста дръпна с 1:0, Димитров отвърна и изравни с рибрейк. Последва размяна на сервис геймове и пак дойде ред на пробиви в същия ред - 3:2 за ибериеца, 3:3. Дойде ред на гейм за Пабло в така важния седми - 4:3. 

Тук вече един от добрите играчи на "червено" в света затвърди брейка. И направи още един, с който спечели и сета - 6:3.

Във втората част нямаше пробиви - нещата се обърнаха, сервиращите заиграха стабилно. Само веднъж Григор имаше две точки за пробив - при 1:1, но не се възползва.

Така се стигна до тайбрек, в който Кареньо Буста спечели на 4. Това бе слаб мач за българина, който най-вече в първия сет допусна много грешки. Победа днес отново щеше да го направи №4 в света.

Сега за хасковлията предстои турнира от "Мастърс 1000" в Мадрид, който стартира на 6 май.