Трима са с тежки наранявания, общо десет са пострадали след катастрофа на български туристически микробус в Сърбия, съобщи Нова ТВ.

Микробусът се преобърнал на прав участък от магистралата, без насрещно движение. Засега основната версия е за моментно разсейване на шофьора. Той бил в шок веднага след катастрофата. 

"Пълно беше със стъкла. Ако нямаше някой да ни помогне, нямаше как да излезем от автобуса", разказа една от пътничките в буса - Милка Петрова.

Линейки, полиция и пожарна пристигат бързо, но още по-бързи се оказват група български музиканти, тръгнали на концерт, които спират и оказват първа помощ на пострадалите.

"Бяхме в шок, за да ги питаме какви са, що са. Много сме им благодарни, защото те бяха първите, които ни помогнаха. Помогнаха всички да се измъкнат от автобуса", обяснява Петрова.

Пострадалите разбили предното стъкло и излезли оттам.

Седем души са били с леки наранявания и са продължили по пътя си към Хърватия. Трима обаче са били по-тежко пострадали - една жена е с травма на ключицата, друга - с превързана ръка, трета - с шина на врата. Те ще останат в сръбска болница поне до понеделник.

Общо 19 души тръгнали с микробуса от Бургас.

Шофьорът бил сменен на границата преди инцидента, бил почивал и преди катастрофата.