Нещо велико се случи преди мача "Манчестър Юнайтед" - "Арсенал" (2:1) от Висшата лига на Англия. Това бе последният мач на Арсен Венгер като треньор на "топчиите" на "Олд Трафорд" и французинът бе изпратен наистина подобаващо - като голям съперник.

Както е известно, преди десетина дни Венгер обяви, че напуска лондонския клуб в края на сезона.

Специалистът първо бе посрещнат с аплодисменти от феновете, на които е носил и разочарования. И които със сигурност са го мразили през годините, когато съперничеството между "Юнайтед" и "Арсенал" решаваше къде ще отиде титлата и на моменти излизаше от добрия тон.

След това Жозе Моуриньо специално спря и поздрави Венгер. В миналото двамата стигаха почти до бой, а словесните им нападки бяха пословични. Португалецът прикани французина да отиде на терена, където го чакаше Алекс Фъргюсън.

Фърги връчи специална възпоменателна купа на някогашния си лют опонент. Отново имаше много аплодисменти. Също на почивката, след мача... Паметен момент и страхотно, дори празнично настроение, но на терена двата тима си дадоха поредна битка.

Венгер заложи на доста млади футболисти, които се представиха добре. Той искаше да запази титуляри за реванша от Лига Европа срещу "Атлетико" (Мадрид) в четвъртък.

Пол Погба откри в 16-ата минута, а в 51-ата Хенрик Мхитарян порази бившия си отбор за 1:1. "Червените дяволи" имаха финален щурм и в началото на добавеното време Маруан Фелайни с глава все пак направи последната визита на Венгер в Театъра на мечтите с "Арсенал" горчива.

Така "Юнайтед" си гарантира и математически място в четворката, а до голяма степен и втората позиция. До края на сезона остават три кръга, но тимът на Моуриньо има пет точки аванс и мач повече от "Ливърпул", на който остават два двубоя.