"Лудогорец" е шампион на България за седми пореден път. Това стана факт още тази вечер, след като ЦСКА-София падна с 1:2 от "Ботев" (Пловдив) в "Коматево".

Четири кръга преди края на първенството в Първа лига "орлите" водят с 13 точки пред "червените".

В добавеното време ЦСКА можеше да стигне поне до равенство, но вратарят Даниел Кайзер спаси дузпа на Хеан Бланко.

По-рано днес "Левски" разби "Берое" с 4:0. Става интересна битката за четвъртото място, а и третото още не е решено. 

"Ботев" и ЦСКА-София се надиграваха с открит футбол, което предизвика доста положения и пред двете врати. А в началото феновете на "канарчетата" осеяха терена с десетки карамфили - в знак на протест срещу БФС. 

"Жълто-черната" част на Пловдив продължава да негодува заради съдийските грешки в полуфиналния реванш за Купата на България срещу "Славия" (0:1).

И двата отбора излязоха с много кадрови проблеми, в редиците на "червените" липсваше половин отбор. В 31-ата минута Николай Бодуров направи грешка в защита и Жоао Пауло откри резултата за "Ботев".

В 39-ата Хеан Бланко като по чудо не засече топката във вратата и така пропусна да изравни. 

След почивката гостите "натиснаха газта" и бързо изравниха - Бланко този път порази целта (в 48-ата). Малко след това Бодуров застраши вратата на "канарчетата".

"Ботев" много бързо успя да си върне аванса - направи го Стивън Петков с красиво изпълнение в 55-ата. Последваха куп възможности и пред двете врати.

В добавеното време се стигна до разбъркване, при което Йордан Минев изби топката на голлинията. Съдията прецени, че защитникът е играл с ръка, даде дузпа и изгони Минев. От 11-те метра обаче Бланко не успя да реализира.

Така ЦСКА-София има само една победа в последните си шест мача във всички турнири. На 5 май тимът приема "Лудогорец", като мачът ще е само за чест на стадион "Васил Левски".

"Левски" пък показа, че е във форма и в Стара Загора. "Сините" разгромиха "зелено-белите" с попадения на Давид Яблонски, Жорди Гомес, Роман Прохазка и Паулиньо.

Така "Лудогорец" има 84 точки, следват ЦСКА-София - 71, "Левски" - 57, "Берое" - 55, "Ботев" - 49 и "Верея" - 36.