"Барселона" стана шампион на Испания за 25-и път - три кръга преди края на шампионата в Примера. Тимът на Ернесто Валверде би "Депортиво" (Ла Коруня) с 4:2 като гост и вече е недостижим и на теория.

Барса има 86 точки, следват "Атлетико" (Мадрид) - 75, "Реал" (Мадрид) - 71, "Валенсия" - 67 и т.н. Това е и карето, което ще играе в Шампионската лига от новия сезон.

Преди дни каталунците грабнаха Кралската купа. Така първият сезон на Валверде на "Камп Ноу" може да се определи като успешен, независимо от провала в Европа. Все пак "блаугранас" детронираха "Реал" (Мадрид) в първенството.

"Барселона" си поигра със съперника като котка с мишка. Фелипе Коутиньо откри в 7-ага минута, а в 38-ата Лионел Меси удвои. Домакините върнаха един гол чрез Перес в 40-ата, а след малко повече от час игра Емре Чолак изравни.

Новите шампиони дочакаха края, за да довършат съперника си. Лео Меси вкара в 82-ата и 85-ата и записа хеттрик.

Все пак каталунците още имат работа за вършене, преди някои от тях да се отдадат на почивка, а повечето да започнат да се готвят за световното. Целта сега е приключване на сезона без загуба в първенството. 

В следващия кръг Меси и компания приемат "Реал" на "Камп Ноу".