ММА боецът Станислав Недков-Стъки удари спрял патрул на КАТ, който в момента проверявал шофьори и нарани двамата полицаи вътре.

Това съобщи Нова тв, а самият спортист даде интервю пред телевизията.

Инцидентът става на "Симеоновско шосе", където - според Стъки, е скростно трасе, но той карал с не повече от 70-80 км ч.

Ударът върху полицейската Киа е отзад, при това отскачат двете камери, с които полицията регистрира проверките. Те хвръкват напред и с прилежащите им компютри удрят полицаите. Единият униформен е освободен веднага след преглед, другият има натъртвания по гърдите.

"По смисъла на сега действащия закон в България аз съм винавен, защото съм отзад", призна пред телевизията мъжът на бившата депуттака Юлиана Дончева.

Той обаче смята, че законодателят може да помисли дали това, че КАТ работи, паркирайки в активната лента за движение, където в момента са проверявали 2 коли, не създава само по себе си предпоставки за ПТП. Според него няма нормативна база къде трябва да застане полицейската кола, за да извършва пътен контрол.

"Съжалявам, че пратих двама български полицаи - двама бащи, и държавни служители в болница", призан Недков пред Нова тв.

Не бива да търсим вина у никого, а да си извлечем поуки”, коментира Стъки. Той подчерта, че предпазният колан го е спасил от сериозни наранявания. Сега му предстои да си плати акта и да му върнат свидетелството за правоуправление, което е отнето.

По-късно днес излезе прессъобщение на Софийска районна прокуратура, че е образувано досъдебно производство. Ето и пълния му текст:

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 28.04.2018 г., около 00.05 часа, в гр. София, водачът Станислав Недков, при управление на лек автомобил марка „Ауди“, модел „А8“, движещ се по ул. „Околовръстен път“, с посока на движение от бул. „Симеоновско шосе“, към бул. „Климент Охридски“ (на около 250 метра след кръстовището с бул. „Симеоновско шосе“), участва в ПТП със спрелия пред него в пътното платно лек автомобил „Киа“, модел „Сийд“ – с включен светлинен сигнал с проблясваща синя светлина - управляван от М. К., като в резултат на това произшествие по непредпазливост са причинени телесни повреди на водача К. (сътресение на мозъка) и на пътника до него (сътресение на мозъка и контузия на гръден кош). Това деяние представлява извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1 НК.

В хода на досъдебното производство е извършен оглед на местопроизшествие, като предстои да бъдат разпитани свидетели, както и да бъдат назначени и изготвени необходимите експертизи.