Поредни кадри на агресия на пъта възмутиха социалните мрежи - този път от инцидент във Велико Търново.

Студентка, живееща от 5 г. в Италия, разказа пред Нова тв, че докато минавали през старата столица джип правел тройни изпреварвания, засичал другите коли и се носел с много по-висока от допустимата скорост (главният път София-Варна все още минава през града Велико Търново, б.р.). Черният джип Инфинити FX 50 е с регистрация от София област - СО 8947 ВР.

„Не го видях, защото той фактически летеше отдолу и когато се включих от завоя, той ме изпревари, като направи тройно изпреварване“, разказва Мария Йотова.

Тя застига джипа отново на червен светофар, когато шофьорът вече спори с чуждестранен възрастен мотоциклетист. Оказва се, че свадата е започнала по-рано, именно заради високата скорост на джипа. На светофара мотоциклетистът спира пред автомобила, за да му препречи пътя, слиза и започва да ръкомаха и да се опитва да обясни на английски, че не трябва да се движи по такъв начин. Шофьорът на джипа излиза и започва бой, мотоциклетистът е повален на земята, а шофьорът го рита.

"Боят продължи 30 - 40 секунди", разказва Мария.

"Бях сама в колата и не можех да направя нищо друго, освен да снимам", признава момичето.

Наоколо обаче е имало и други хора, но те също само са гледали. Оказва се, че няма нито един подаден сигнал до 112 или по друг начин до органите на реда.

Бабаитът с джипа вече е получил призовка, след като полицията се е самосезирала, съобщи Нова тв.

 

Според медийни информации жертвата му е британец, живеещ у нас.