Около 20 000 билета за финала за Купата на България срещу "Славия" на 9 май вече са изкупени от феновете на "Левски", заяви изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов на пресконференция.

Той се позова на "Ивентим" за информацията. По решение на Професионалната лига, която е организатор на турнира, днес бяха пуснати още билети за секторите "А" и "В" - за редовете, които са най-близо до терена.

Според Иванов дори сектор "Г" може да бъде отворен за финала, тъй като интересът е "учудващ, направо невероятен". А "Г" беше затворен дори за честването на 100-годишнината на "Левски" преди четири години.

Брифингът беше даден по повод честванията на 75-годишнината на Георги Аспарухов, които ще започнат на 4 май, когато "Левски" приема "Ботев" (Пловдив) - другият клуб, в който Гунди е играл.

Тогава ще бъде обявено официално и името на отбора, с който "Левски" ще играе демонстративен мач на 19 май. Още миналата седмица излезе информация, че това е тимът на Диего Марадона - "Бока Хуниорс".

През цялата година ще има прояви в чест на Гунди, например детски турнири и т.н.

Красимир Иванов каза, че "Левски" не е разговарял с Христо Стоичков по повод слуховете, че Камата е помогнал за ангажирането на "Бока".

На "Герена" искат да задържат Роман Прохазка и Васил Панайотов и ще им предложат нови договори, увери директорът. Това не е станало досега, тъй като клубът не искал футболистите да се разсейват докато тече сезона.