За един ден на два пъти незаконни въдичари щели да убият инспектор Стоян Любомиров от ИА по рибарство и аквакултури. Единия път го влачили с джип и щели да го промушат в сърцето, на втория - искали да го прегазят. Това разказа пред Нова тв самият потърпевш, който вече е сигнализирал прокуратурата в Пазарджик.

Любомиров и двама негови колеги провели акция на язовир Батак миналата седмица със сужебна лодка, а той се правел на небрежен въдичар. Така засякъл двама с джип. Те имали въдици с т. нар кука "тройка" и с мрежести уреди - "парашути" по около 2 м, които са напълно забранени.

Докато колегите му "от прикритието" дойдат, двамата нарушители опитали да натоварят въдиците си на джипа и да потеглят, а Любомиров да попречи на шофьора.

Докато се борел с опитващия да запали водач, онзи посегнал да го промуши с метална стойка за въдици - тя е заострена и се забива в земята като статив за пръта върху нея.

"Ще ме убиете за тези незаконни уреди", крещял им Любомиров, след като те го влачили с джипа в опит да ги задържи.

Същия следобед същият инспектор опитал да препречи пътя на джип с други рибари - нарушители.

Вторият опит бил да го прегазят и те пак отпрашли. Човекът е възмутен, че наоколо било пълно с рибари, които гледали сеира на проверяващия и не си мръднали пръста.