"Реал" (Мадрид) е на финал в Шампионската лига за трета поредна година и на 26 май в Киев може да спечели 13-ата "купа с големите уши". 

"Лос меренгес" направиха 2:2 срещу "Байерн" (Мюнхен) в реванша от полуфиналите на "Бернабеу" и с общ резултат 4:3 излизат на последната права.

Испанският гранд имаше и късмет. Баварците направиха куп пропуски. Те поведоха в началото чрез Джошуа Кимих, домакините обърнаха с попадиния на Карим Бензема (второто дойде от нелепа вратарска грешка), но Хамес Родригес изравни.

В последните минути гостите изтърваха трети гол, който можеше да ги прати на финал.

Независимо от 2:1 на "Алианц арена" беше ясно, че "Байерн" няма да се предаде и че има добри шансове да продължи. И в двата отбора имаше ключови контузени футболисти, но Юп Хайнкес имаше по-големи проблеми, тъй като не можеше да използва един от асовете си - Ариен Робен.

Въпреки това мюнхенци тръгнаха в атака още от първите минути и в 3-тата германският национал Кимих откри отблизо. "Реал" очевидно не искаше пак да "гледа отблизо", както срещу "Ювентус", и отвърна. Кристиано Роналдо пропусна в 7-ата, но в 11-ата Бензема изравни с глава след брилянтно центриране на Марсело.

Следващите минути бяха равностойни. В 33-тата Хамес Родригес, който е преотстъпен от "Реал" на "Байерн", не уцели празна врата на два метра от голлинията.

Мадрид също имаше ситуации. В 45-ата минута съдията Джунейт Чакър, правил в миналото грешки в ущърб на съперници на "Реал", прецени, че може да не дава дузпа за игра с ръка на Марсело.

В 46-ата "белите" получиха подарък от вратаря Свен Улрайх (титулярят Мануел Нойер наскоро почна да тренира след операция), който нескопосано тръгна до посреща върната топка и се размина с нея, а на празна Бензема даде спокойствие на своите.

В 55-ата Роналдо можеше да приключи всичко, ала направи нетипичен за него пропуск.

А "Байерн" отново вдигна темпото и за Кейлор Навас стана тежко - тази вечер стражът направи голям мач. В 63-тата Хамес изравни и очаквано не се зарадва. Оставаха още цели 30-ина минути.

Последваха пропуски на Толисо, Томас Мюлер (поне в две ситуации), Матс Хумелс... Имаше няколко разбърквания пред Навас. В крайна сметка "Реал" оцеля, въпреки че и днес показа слабости. На финала ще му е доста трудно, особено, ако съперник е "Ливърпул", но все пак това е "Реал".

"Кралете" са на четвърти финал в Лигата за последните пет години - впечатляващо.

В сряда е реваншът "Рома" - "Ливърпул" (2:5 в първата среща).