За първи път откакто е в изгнание, банкерът Цветан Василев говори за футболния си проект - "Ботев" (Пловдив). Бизнесменът разпространи емоционално обръщение към феновете на "канарчетата". Досега той коментираше всякакви други теми и обвинения към него, но не и "Ботев", изпаднал в тежка ситуация след затварянето на КТБ.

Вижте пълният текст на писмото, публикуваме го без редакторска намеса:

Скъпи привърженици на ФК „Ботев Пловдив“,

Поздравявам ви с представянето на „Ботев“ в настоящото първенство в „А“ група, което е повече от достойно. Това за пореден път доказва, че когато отбор и фенове са едно цяло, успехите са налице. Обръщам се към вас с огромно уважение и преклонение пред верността ви към „Ботев Пловдив“.

Гордея се, че в тези тежки времена вие не унивате и продължавате да оказвате вашата безрезервна подкрепа. Благодарен съм, че цените това, което успяхме заедно да постигнем. Убеден съм, че опитите на криминално-политически кръгове да унищожат това, което изграждаме, няма да успеят.

Тези, които ме познават, би следвало да знаят, че моите корени са здрави, а принципите ми – устойчиви. По света се уважават хората, които създават, а не които рушат. Дълбоко вярвам, че истината е на наша страна! Аз ще продължа да се боря заедно с моите колеги за това! Смятам, че не е далече времето, в което ще мога да бъда полезен на любимия БОТЕВ.

Благодаря ви! Цветан Василев