Арх. Румен Русев ще новият временен кмет на столичния район "Младост". Избраният миналата седмица против волята му за временно изпълняващ длъжността на арестуваната Десислава Иванчева Владимир Клисуров - също заместник на кметицата, подаде оставка, а докато тя бъде приета, той ще е в отпуск.

Развитието на казуса кой замества Иванчева е съвсем любопитно, защото след ареста си самата тя заподозря, че заместника й Русев имал пръст в "инсценировката" на подкупа, заради който беше зрелищно задържава в центъра на София. Русев на свой ред отрече обвинението.

Клисуров днес на специален брифинг за пореден път заяви, че не се чувства достатъчно компетентен за поста и не може да придвижва преписките за строителството в "Младост". Оставката му е депозирана пред председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, кметицата на София Йорданка Фандъкова и до самата Иванчева. Последната няма как да подпише освобождаването му от ареста. Затова Клисуров излиза в отпуск и прехвърля задълженията си като и.д. кмет на района на арх. Русев. 

Новият временен кмет на "Младост" на на свой ред заяви, че ще подпише всички законосъобразни преписки за строителство в района, които са стигнали до него.

"Да, ще си изцапам ръцете", заяви пред БНТ арх. Румен Русев  - в коментар на реплика на Клисуров от предишните дни, че той няма да си цапа ръцете със строителните разрешения.