Изпълнителните директори на "Левски" и "Лудогорец", съответно Красимир Иванов и Ангел Петричев, присъстваха на празненството на ЦСКА 1948 в столичния Военен клуб по случай 70-годишнината на ЦСКА.

Основаният преди близо 2 г. клуб играе във "В" група и е напът да влезе в професионалния футбол - Втора лига, от лятото.

"Тук ни доведе ни поканата от страна на ЦСКА 1948. Ние по-скоро почитаме поканата на самия клуб. Както видяхте и снощи, събитието с годишнината на Гунди премина изключително приятно с участието на колегите от "Ботев" (Пловдив) и техните привърженици, заяви Красимир Иванов пред bTV. - От гледна точка на развитието на българския футбол смятаме, че поддържавето на нормални взаимоотношения между клубовете е в тона на това, което трябва да се случва. Смятам, че българските клубове трябва да дават пример на своите привърженици. Когато има възможност и поводи да се уважават, е съвсем нормално."

По-късно Иванов добави, че ЦСКА 1948 е "бил така любезен" да поздрави "Левски" за 75-годишния юбилей на Георги Аспарухов вчера. Той се дистанцира от въпроси, свързани с идентичността на двете ЦСКА-та, за разлика от Ангел Петричев.

"Искам да честитя 70-годишния юбилей на всички, които обичат ЦСКА, които искат ЦСКА отново да бъде онзи отбор, който побеждаваше европейските колоси и топлеше сърцата на милиони, каза Петричев. - За мен този ЦСКА е този, който избра трудния път към завръщането в елита. Но за мен този път, освен че е труден и достоен,  заслужава уважение, защото крайната цел е по-сладка, когато я постигнеш по трудния начин."

Как гледа шефът на "Лудогорец" на ЦСКА-София?

"Аз на тях гледам като отбора на "Литекс", който се премести в София, преименува се на ЦСКА-София и в официалните документи до УЕФА написа, че се е преименувал с маркетингова цел."

"Не може един клуб да съществува и да се мотивира на базата на врага. Трябва да си оправиш къщичката по почтения начин, а след това трябва да влезеш в битка с опонентите. Виждате, че и колегите от "Левски" са тук, което е изключително важен знак. През годините Вечното дерби носеше особено семантика. И аз съм сигурен, че колегите от "Левски" също очакват да се задърне Вечното дерби", добави Петричев по повод казаното от Гриша Ганчев, че първото място на "Лудогорец" е капарирано.

Той завърши с това, че тази вечер "Лудогорец" ще играе срещу ЦСКА-София "сериозно, за нашата чест". 

Шефът на ЦСКА 48 Добрин Гьонов (вляво) и треньорът на тима Валентин Илиев.

В една от залите на Военния клуб бяха също президентите на "Локомотив" (София) и "Локомотив" (Пловдив) - Иван Василев и Христо Крушарски, а също така административният бос на "Ботев" (Пловдив) Иван Йотков. Личаха и други футболни функционери, бивши шефове на ЦСКА...

Присъстваха низвергнатите от ЦСКА-София клубни величия Спас Джевизов, Радослав Здравков и Методи Томанов (не попаднаха в юбилеен албум на клуба на Гриша Ганчев, най-вероятно защото работят в "Лудогорец").

Спас Джевизов (в средата).

По същото време на стадион "Българска армия" още от сутринта започна празникът на ЦСКА-София. Имаше турнир с участието на ветерани и фенове, можеха да се практикуват няколко вида спорт на "червения" клуб, вървяха демонстрации... Стекоха се стотици запалянковци, някои от които дошли със семействата си.

Голямото шоу ще започе в 18:00 часа на ст. "Васил Левски", на който от 20 ч ЦСКА-София приема "Лудогорец". По-рано през деня пък ЦСКА 48 играе срещу "Чавдар" (Етрополе) в двубой от "В" група.