Трима от най-големите в историята на ЦСКА и родния футбол - Димитър Пенев, Христо Стоичков и Димитър Бербатов, стигнаха до националния стадион "Васил Левски" за мача ЦСКА-София - "Лудогорец" (0:0) от Първа лига по въздуха с хеликоптер, който ги спусна на терена.

Двубоят бе кулминацията на празниците по случай 70 г. на "червения" клуб.

Така Камата поднесе топката, с която започна срещата - без значение за класирането, тъй като "Лудогорец" стана шампион още миналата седмица, а ЦСКА-София е втори.

Бербатов за пореден път - както на юбилея на Стоичков и в благотворителния мач с Луиш Фиго миналата година, направи живо предаване във фейсбук от целия полет до арената в центъра на София. На слизане от вертолета той снимаше даже с два смартфона.

Хеликоптерът дори не се приземи напълно на терена. Чичо Митко, Камата и Бербо поздравиха и двата отбора, след което седнаха в ложата. Там вече бяха президентът Румен Радев, спортният министър Красен Кралев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който предизвика полемика с разрешението военни машини да участват в празника на ЦСКА-София.

Но след това стана ясно, че клубът на Гриша Ганчев ще поеме разходите.

Шоуто на стадион "Васил Левски" започна в 18 часа с награждаване на най-големите в историята на ЦСКА - по спортове, някои посмъртно. Зрителите видяха светила на българския спорт, олимпийски, световни и европейски шампиони, звезди на отборни игри като баскетбол, волейбол, хокей на лед, водна топка и т.н.

Футболните асове дефилираха последни. Имаше шоу, демонстрации, хубава атмосфера...

На полувремето изгря заря над стадион "Васил Левски". А рок химнът "Ние сме шампионите" на "Куин" забави началото на второто полувреме, прекъснато в началото заради димна завеса от сектор "Г". Стадионът не бе пълен за жалост - имаше към 25 хиляди зрители. От това донякъде пострада и замислената хореография.

Двубоят бе повторен дебют за Христо Янев като треньор на ЦСКА-София. Димитър Димитров-Херо заложи на състав, в който липсваха основни футболисти. На някои бургазлията даде почивка, други са контузени.

Първото полувреме бе скучно, нямаше голови ситуации, не и 100-процентови. Най-опасният удар отправи Якуб Швиерчок от гостите.

Доста по-интересно стана след почивката. ЦСКА заигра по-агресивно и нахъсано. Добри възможности се откриха пред Кирил Десподов. При най-чистата от тях острието удари греда след хубава атака на домакините. Това стана в 71-ата минута.

До края "червените" имаха още няколко добри акции, а "Лудогорец" игра доста вяло и се задоволи с поддържаща роля - колкото да не загуби срещата.

Достойноство на срещата е почти приятелската атмосфера на терена. Мачовете между ЦСКА-София и "Лудогорец" обикновено свършват с червени картони (поне по един), но днес не стана така и слава Богу, тъй като срещата беше без значение, а зарядът бързо се разсея и остана само по трибуните.

Преди почивката Натанаел от "Лудогорец" удари в спор за топката Станислав Манолев, но съдията Никола Попов не го санкционира.