Тимът на "Лудогорец" тръгна за Белград, разтърсен от два скандала преди реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига срещу "Партизан" в сряда от 21:45 часа. Първият двубой завърши 0:0.

От отбора са отстранени двама млади футболисти. Йерун Луму засега е изваден само от първия състав заради системно нарушаване на дисциплината. Холандецът бе привлечен през зимата като голям талант, но оттогава прави каквото си иска. Хващан е често в нетрезво състояние и по заведения, предимно във Варна. Понякога не се явява на тренировки или излиза видимо "снощен".

Съдбата на Луму ще стане известна след реванша с "Партизан". Засега той тренира с отбора до 21 години от дублиращата група.

Много по-сериозен е казусът с друг млад играч, който избяга от "Левски" в посока Разград по-рано това лято. Става въпрос за бившия юношески национал Стивън Петков. Днес дисциплинарната комисия на БФС спря правата на нападателя, докато се произнесат компетентните ограни за досъдебното производство срещу Петков и още двама футболисти за "черно тото". Малко по-късно "Лудогорец" обяви, че Стивън е освободен от клуба.

Както е известно, врачанинът бе изваден в последния момент от юношеския национален отбор до 19 години преди европейското в Унгария, тъй като негови съотборници разкрили пред селекционера Александър Димитров, че има опити селекцията да бъде пробита. Още тогава е започнало разследване.

Въпреки всичко това "Лудогорец" замина в добро настроение за Белград, още повече след първата победа в "А" група миналия уикенд - 3:0 срещу "Марек". Шефовете на клуба разчитат на треньорската смяна за събуждане и преодоляване на "Партизан" за втора поредна година. Ако това стане, българският шампион ще си гарантира минимум влизане в групите на Лига Европа, но целта е по-голяма - Шампионската лига.

"Отиваме в Белград за победа или най-малкото резултат, който да ни класира, обяви новияат наставник Георги Дерменджиев, заменил Стойчо Стоев. - Готови сме и за дузпи."

В същото време "гробарите" разчитат на пълен стадион и пълна мобилизация срещу "Лудогорец".

"Във футбола невинаги печели по-богатият", обяви треньорът Марко Николич пред сръбската преса, визирайки много по-доброто финансово състояние на "зелените".

На стадиона се очакват повече от 20 000 зрители.