Участниците в експедицията на Шиша Пангма, които са заедно там с българския алпинист Боян Петров, разпространиха съобщение. В него те потвърждават казаното от жена му - че няма данни за него от 29 април, когато тръгва да щурмува върха сам.

"Във връзка със съобщението ни за изчезването на Боян Петров получихме много съобщения на "лични" - ако имаме нови сведения за българския алпинист. Тъй като получаваме и съобщения от други страни, смятаме, че е важно да информираме всички и на английски (Петров е в Хималаите с 1 унгарец, 5 италианци и четирима водачи от непалски произход, б.р.).

Нямаме новини от последното ни съобщение: Боян започна да се катери към връх Шиша Пангма на 29 април и не се е връщал в базовия лагер, докато вчера не бе официално обявен за изчезнал. Българският алпинист е започнал да катери върха сам, след като много от неговите съ-алпинисти се върнаха заради лошото време. Унгарският алпинист Давид Клайн, който също е на Шиша Пангма, следи събитията. Ако получим новини от него за българския алпинист, ще ви информираме на нашата Facebook страница! Дотогава продължаваме да се надяваме на завръщането на Боян Петров.

The Kalifa Team."