Mъж, идентифициран като първи секретар на българското посолство в Япония, е открит мъртъв пред търговска сграда в Шинджуку, Токио, в понеделник сутрин, съобщава JapanToday. Към момента се предполага, че става дума за самоубийство, съобщава местната полиция, цитирана от изданието.

Около 9:45 ч. сутринта минувач съобщил на властите, че е видял човек, "падащ от високо". Екипът на спешна помощ, който идва на място, го открива в безсъзнание. Той е закаран в болница, където е обявен за мъртъв.

Човекът е идентифициран като първи секретар на българското посолство в Токио. Името му не се споменава. Знае се, че е 41-годишен и е започнал мандата си в посолството през март.

Очевидци съобщават на полицията, че са видели човека, който стои на 7-ия етаж в сградата, малко преди да загине. На мястото на инцидента не е намерено предсмъртно писмо, допълва Japan Today, позовавайки се на полицейски източници. 

Според сайта на Министерството на външните работи първи секретар и завеждащ консулска служба на мисията ни в Токио е Ивац Владайчев.

МВнР: Няма да коментираме случая

"Министерството на външните работи съобщава с прискърбие за трагичен инцидент от личен характер, при който почина наш колега в посолството на Република България в Токио. Поднасяме съболезнования на роднините и близките", гласи изявление на дипломатическото ведомство в София.

Оттам допълват, че семейството моли да бъде оставено на спокойствие в този тежък за него момент.

По тази причина от МВнР няма да коментират случая.

Няма да бъде съобщено и името на загиналия.