Делио Роси не смята "Левски" за фаворит на финала за Купата на България срещу "Славия" утре от 19:30 часа, но след като на тима му е отредена тази роля, той е готов да я приеме.

Това заяви италианецът на пресконференция на стадион "Васил Левски" заедно с наставника на "белите" Златомир Загорчич.

"Не мисля, че на финал има фаворити, но след като ни смятат за такива, добре, трябва да поемем тази отговорност и да се справим с нея, започна Роси, който е печелил купата на родината си с "Лацио". - Ако искаш да си голям, трябва да поемаш отговорност. Това е важен мач за нас. Естествено, че е важно за клуба да спечели турнира, важно е и за феновете, ще остане в историята. Ще придаде смисъл на целия сезон. Но все пак един мач не може да го определи като успешен или неуспешен. Равносметка ще направим в края, а той още не е дошъл."

Той каза, че в "Левски" няма проблеми с контузени играчи. Получилият травма наскоро защитник Милош Цветкович е в групата.

"Когато човек вярва в нещо и продължава да го прави независимо от лошите резултати, неминуемо ще дойдат и успехи. Сега е настъпил този момент за нас. На финала не трябва да мислим за минали мачове, а да излезем и играем футбол", завърши Делио Роси.

Златомир Загорчич.

Според Златомир Загорчич "Левски" е абсолютен фаворит, той отчете, че в края на сезона "Левски" е започнал да играе силно под ръководството на колегата си.

"Чест е да сме на финал, ще играем срещу силен противник и то на пълен стадион, което е ново за нас, заяви сърбинът с български паспорт. - След като излизаме в този мач, ще опитаме и да спечелим, макар че ще бъде много трудно. Дали ме притесняват пълните трибуни? Нали в крайна сметка футболът е за това. Ако нещо ме притеснява, това е "Левски". Още не съм наясно с нашия състав. Имаме някои контузени и искам да поговоря с футболистите, за да усетя настроението им."

"Разбира си, че има напрежение, това е нормално. След като стигнахме дотук, ще се раздадем на 100 процента, пък каквото стане", каза още Загорчич.

До момента са продадени малко над 25 хиляди билета за мача, каза един от шефовете на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов. Изчерпани са билетите за секторите "А" и "В", като за "А" са останали само такива от квотата на "Славия".

Има за "Г" и малко за "Б", но се очаква "сините" да напълнят трибуната си. Съдия на финала ще бъде Никола Попов.

Късно снощи в България пристигна звездата на бразилския футбол Ривалдо, баща на Ривалдиньо от "сините".