"Ювентус" разби "Милан" с 4:0 на финала за Купата на Италия пред 70 хиляди зрители на стадион "Олимпико" в Рим. Тимът е само на точка и от спечелване на титлата в Серия А - седма поредна, което ще означава и четвърти пореден дубъл.

След нулево първо полувреме "Ювентус" натисна по-силно след почивката и това даде резултат. Всичко приключи само за седем минути между 57-ата и 64-ата, когато торинци забиха три гола.

Меди Бенатия откри в 57-ата минута, а в 61-ата Дъглъс Коща удвои. Още в 64-ата Бенатия направи резултата класически.

До края на срещата мачът само се доиграваше, а в 76-ата Никола Калинич си вкара автогол - 4:0 за "Ювентус". Така голям мач не стана за жалост, "Милан" не успя да се противопостави на властелина на италианския футбол в последните години.

А атмосферата на "Олимпико" бе зашеметяваща. Преди първия съдийски сигнал купата бе изнесена край терена от Андреа Пирло, бивш футболист и на двата отбора.

Поне към момента няма информация за инциденти между агитки из Вечния град. Вчера и онзи ден Рим беше пренаселен от "тифози" на двата гранда, които съжителстваха мирно, а и силите на реда ги пазеха много зорко.