Разрешението за паша ще е една от първите услуги за бизнеса, които ще се възползват от принципа на мълчаливото съгласие. Това става ясно от проект за последното решение, което е публикувал на сайта за обществени консултации strategy.bg.

Постановлението предвижда от мълчаливото съгласие да се възползват заявителите на 10 административни услуги. Според този принцип ако в законоустановения срок от заявлението на услугата няма решение за разрешение или отказ, тя може да се ползва от заявителя. В момента е практикуван принципът на мълчаливия отказ - до издаване на документ от чиновника, услугите не могат да се ползват.

Освен пашата, сред тях са още регистриране на земеделски производители, регистрация на физически лица за упражняване на лесовъдска практика  и за извършване на дейности в горски територии, регистрация на търговци за упражняване на лесовъдска практика и за извършване на дейности в горски територии, издаване на разрешение за бракуване на трайни насaждения с неизтекъл/изтекъл срок на амортизация, издаване на разрешение за обучение на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на МПС, вписване на самостоятелен обект по Закона за стоковите борси и тържищата, регистрация на регистрирани купувачи за първа продажба на продукти от риболов и регистрация на фирми, извършващи ремонт и сервиз на фискални устройства.