"Днес надеждата изглежда така....вие всички направихте невъзможното възможно".

Това написа в профила си във фейсбук жената на Боян Петров Радослава Ненова. Малко по-късно екипите по издирването съобщиха за забелязан "подозрителен обект". 

"Да, Боян е много оспорвана личност, уви тези дни и аз, но ако ги няма тези хора, как ще знаем, че земята е кръгла, как ще разберем какво има на луната или зад хоризонта... а повярвайте ми и за да се открие лекарство за рака, е нужна лудост и 100% отдаденост.

Колкото и да съм потърпевша, тези хора трябва да ги има, иначе светът би бил празен и скучен без тях 

И както един човек беше написал, нека Боян изкачи най-високия си връх, този надолу!!!!", написа Ненова.

Няколко подозрителни обекта и палатка са били забелязани от спасителните екипи в района на Лагер 3 под връх Шиша Пангма. Това каза за bTV Йогеш Сапкота, маркетинг директор на Simrik Air, който координира спасителната акция по въздух и земя от Непал.

Очаква се шерпи да стигнат до няколко часа до лагера и да проверят палатката. Също така хеликоптер стои в изчакване и ако бъде открито нещо, ще излети веднага. 

Спасителите от вертолетите, излетели миналата нощ наше време (2:30 часа българско, 5:30 непалско), са огледали района около лагерите 2 и 3. Те са прекратили операцията и са се върнали в Катманду. Евентуално ще излетят отново на 13 май, неделя, когато се очаква времето да е по-благоприятно.