Сезонът във Висшата лига на Англия приключи днес с рекорди. Така, както и протичаше още от миналата година. Изиграха се всички мачове от 38-ия кръг и пъзелът окончателно се подреди, а героите си взеха полагащото им се.

Започваме от шампиона "Манчестър Сити", който спечели с 1:0 като гост на "Саутхемптън" с гол в самия край на Габриел Жезус. Така "гражданите" завършват със 100 точки, което е рекорд. 

19-те пункта до втория - "Манчестър Юнайтед", също е нов стандарт. "Червените дяволи" измъкнаха 1:0 от "Уотфорд" на "Олд Трафорд" в последния мач на халфа Майкъл Карик, който от новия сезон ще бъде вече помощник треньор - роля, в която влезе още тази пролет.

Топ 4 допълват "Тотнъм" и "Ливърпул". "Шпорите" направиха голеада срещу "Лестър" - 5:4, в заключителния си домакински двубой на "Уембли" от Висшата лига. От лятото "Тотнъм" ще играе на новия си супермодерен стадион в Северен Лондон.

"Ливърпул" пък разгроми "Брайтън" с 4:0 на "Анфийлд". Първият гол в срещата е дело на Мохамед Салах и му донесе рекордните 32 попадения в лигата във формат с 38 кръга. Така египтянинът взе и "Златната обувка" за реализатор №1, след като обра всички награди в класациите за сезона.

Извън топ 4 и Шамионската лига остана "Челси", който претърпя крушение на терена на "Нюкасъл" - 0:3. Все пак лондончани имат шанс да завършат сезона с трофей, другата събота те играят финал за Купата на Футболната асоциация срещу "Манчестър Юнайтед".

Арсен Венгер се сбогува с "Арсенал" победно - 1:0 като гост на "Хъдърсфийлд". "Топчиите" завършиха шести.

От Висшата лига изпадат "Суонзи", "Стоук Сити" и "Уест Бромич Албиън".