Още от малка все чувах странни за мен думи като ''Аконкагуа'' или ''Броуд Пик'' и не бях особено сигурна това какво значи. Това разказа дъщерята на Боян Петров Тея Петрова пред бТВ.

„Той често говори с метафора за планината. Например, често ми е казвал да изкачвам малко връхче, което значи да правя нещо, което да ме бута напред. И накрая, един ден, като се обърна, ще видя, че съм качила цяла планина”.

Тея чува баща си за последно ден преди заминаването му.

„В края на миналата седмица му изпратих имейл с новини от при нас, неща, които исках да му разкажа, но не съм получила отговор”, добавя тя.

 

Тея Петрова разказва, че знаейки колко е упорит и колко силна воля има, не е предполагала че баща ѝ може да има сериозни проблеми горе.

„Знам, че има шанс да бъде открит... Не съм се катерила с него по такива високи планини, затова не знам каква е неговата тактиката. Но всички казват, че не е подценил върха. Надявам се… Наистина най-лошият сценарий би бил да се е случило нещо изведнъж, което той не бил могъл да предвиди”, каза тя.

"Искам тук да благодаря безкрайно на всички за подкрепата и вдъхването на надежда, както и на хората, които участваха в издирването на баща ми. Той e там, където винаги е искал да бъде – в планината", допълва още тя.