Бащата на Меган Маркъл, която в събота се жени за принц Хари, нямало да отиде на светбата, съобщават американски и британски издания. Томас Маркъл живее в Мексико и казал на журналисти, че преосмислил положението и нямало да пътува до Англия.

Архивна снимка на Меган с баща ѝ.

Трябва да разберем Меган Маркъл в тази сложна ситуация, призова в комюнике дворецът в Кенсингтън.

Родителите на Меган са разведени. Първоначално беше съобщено, че те ще бъдат на тържеството. Традицията изисква майката - Дория Рангланд, да заведе с кола щерката до църквата. А бащата да я отведе до олтара.

Явно, ако бащата на Меган не дойде, ще се търси спешно решение на проблема.

Хари и Меган в различни хотели за предсватбеното парти

Вече стана ясно, че британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл ще прекарат нощта преди сватбата си на 19 май в различни хотели в Уиндзор, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Принц Хари ще отседне в хотел "Дорчестър кълекшънс Коуърт парк". Заедно с Негово кралско височество ще бъде и кумът му херцогът на Кеймбридж", съобщи дворецът Кенсингтън, имайки предвид по-големия брат на младоженеца принц Уилям.

Нощувката в "Коуърт парк" струва над 2000 лири. 

"Мис Маркъл, придружена от майка си г-жа Дория Рагланд, ще отседне в хотел "Кливдън хаус", съобщи дворецът Кенсингтън.

Началната цената на нощувка там е 1535 лири. 

Хотелът, избран за Меган Маркъл, има печална слава заради ролята в скандала, разтресъл британския политически и социален елит през 60-те години на миналия век. Там министърът на отбраната Джон Профумо се запознава с 19-годишната танцьорка Кристин Кийлър. Връзката им почти сваля правителството, когато става ясно, че Кийлър е близка и със съветския военен аташе. Хотелът дори предлага "почивка в стил "аферата Профумо". Той е на 10 км от замъка Уиндзор.

Три дни след сватбата принц Хари и Меган Маркъл ще присъстват на честването на 70-ия рожден ден на принц Чарлз на 22 май в градините на Бъкингамския дворец.

30 души ще готвят за сватбения коктейл

Менюто за приема след сватбата на принц Хари и Меган Маркъл ще предложи изобилие от британски продукти, съобщи Асошиейтед прес.
Кралският майстор-готвач Марк Фланаган каза, че повечето от ястията за давания от кралица Елизабет Втора прием ще бъдат от сезонни британски продукти, включително и от именията на домакинята.

Приемът ще бъде на коктейлни начала, за да могат гостите, които ще са около 600, да общуват повече. Затова ще преобладават хапките и ястията в малки купички, които могат да се консумират на крак. Храната ще бъде приготвена в кралската кухня в замъка Уиндзор през следващите дни. В деня на сватбата ще готвят около 30 души. 

Сватбата не е подходящо време за експерименти, каза Фланаган. Затова ще бъдат приготвени само изпитани храни, предимно класики.
Принц Хари и Меган Маркъл се интересуват от всички детайли и са опитали всичко, което ще бъде предложено на гостите.

Що се отнася до алкохола, подробности не са известни. Кралица Елизабет Втора е предлагала на галаприеми и отлични британски пенливи вина, не само френско шампанско. 

Вечерта принц Чарлз, бащата на младоженеца, ще даде по-малък прием за около 200 гости. Подробности за менюто още не са разпространени.

"Мини Купър" пусна специална кола за венчавката

Очакваната с интерес във Великобритания и по света сватба на принц Хари и Меган Маркъл в събота в замъка Уиндзор генерира редица странични инициативи, много от които са забавни или неочаквани, съобщи Франс прес.

"Бих искала да кажа "Да" по същото време, когато Меган ще стори това", довери пред сайта HarpersBazaar.com 26-годишната Луси Паркинсън, която ще се омъжи за 30-годишния Андрю Диксън на 19 май.

Луси си дава сметка, че сватбената й рокля не би могла да конкурира тази на Меган, тъй като бившата холивудска актриса вероятно е поверила на известен дизайнер ушиването на тоалета си.

Автомобилостроителят "Мини" е произвел специална версия на легендарния си малък автомобил, която е със знамената на Великобритания и САЩ върху покрива и с надписи "Меган обича Хари" и "Любовта е всичко, от което се нуждаем" върху капака на жабката.

Колата трябва да бъде продадена на търг, като приходите от продажбата са предназначени за подкрепяна от двойката асоциация.

Искате да научите всичко за кралската сватба? Срещу близо 2500 британски лири (около 2800 евро) туристическа агенция предлага 8-дневна ваканция, която включва емблематични за британската монархия места и тържество в деня на кралската сватба, за да се участва в празненствата.

"Покровителю на обичта и любовта, дай благословията си на Хари и Меган." Англиканската църква е предвидила молитва в чест на двамата влюбени. Размяната на брачните обети ще води архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби.
 

Американската телевизия "Лайфтайм" излъчи в неделя филма "Когато Хари срещна Меган: Кралски романс", вдъхновен от култовата комедия "Когато Хари срещна Сали", появила се по екраните през 1989 г. Филмът представя любовта на бъдещите младоженци. В образа на Меган е Париза Фиц-Хенли, а в този на принц Хари - Мъри Фрейзър, снимал се в сериала "Виктория".

Лондонска сладкарница предлага къпкейкове, украсени със знамената на Великобритания и САЩ, а британска пивоварна пусна бира занаятчийско производство, която смесва британски и американски хмел.