Младежът, който бе намушкан снощи в тролейбус заради забележка към група плюеща семки, е опериран в „Пирогов” и сега е в стабилно състояние.

Операцията е била средна по тежест, нараняването е едно - в областта на гръдния кош, стана ясно от пресконференция в "Пирогов".

"Характерът и тежестта на наравняването са такива, че не представляват непосредствена заплаха за живота", каза доц. Юлий Ванев от спешния институт.

Той допълни, че са отстранени вероятностите за прогресиране на увреждането. Обикновено след подобен тип интервенции наблюдението е между 3 и 5 денонощия. 18-годишният пострадал е напълно контактен и напълно в съзнание.

33-годишният мъж, който наръга тийнейджъра в тролейбус № 7, е криминално проявен и регистриран за наркомания, съобщи бТВ.

„Шофьорът е реагирал адекватно, като е затворил вратите, за да не избяга нарушителят”, коментира зам.-директорът на Столичния електротранспорт Иво Василев.

Инцидентът възникна на столичната спирка „Опълченска” в посока „Люлин”. Младежът направил забележка на група непълнолетни, които се хранели и плюели в превозното средство, като го замърсявали с люспи от семки.

При слизането си от тролея въпросният младеж бил прободен с нож от мъж, който „защитил” нарушителите, макар да не е бил част от тяхната групичка.