Меган Маркъл вече брои часовете до мечтаната си кралска сватба с принц Хари. В това време членовете на семейството ѝ се надпреварват да се оплакват по медиите, че не са поканени.

Бившата актриса от сериала Suits е поканила само майка си и баща си, но в списъка на гостите не са нейният полубрат, полусестра и племенниците ѝ.

Ето какво е известно за семейството на Меган според австралийското издание 9news:

Майка ѝ Дория Рагланд ще присъства на тържеството в Лондон. Дория е афроамериканка и Меган я описва като „свободен дух”. Смята се, че Меган е много привързана към майка си, двете публично бяха снимани заедно последно на игрите за военни ветерани в Торонто през септември м.г. 61-годишната Дория Рагланд трябва да прекара нощта преди сватбата в хотел с дъщеря си. Меган е единственото дете на инструкторката по йога и социална работничка.

Родителите на бъдещата съпруга на принц Хари се женят през 1979 г., развеждат се през 1987 г.

Бащата на Меган Томас Маркъл съобщи, че, въпреки че е поканен, няма да може да присъства на венчавката на дъщеря си и да я отведе до олтара. Той се извини с проблеми със здравето. 73-годишният Томас се оплаква, че страда от болно сърце и твърди, че е претърпял инфаркт наскоро.

Томас Маркъл съобщил пред изданието Ти Ем Зед, че е решил да не присъства на церемонията в Лондон тази събота. Дворецът Кенсингтън излезе с изявление, че това е "дълбоко личен момент за госпожица Маркъл". Съобщенията идват след статии в британския таблоид "Мейл он сънди", че бащата на Меган е позирал пред британски папарак за серия от снимки, свързани с предстоящата сватба срещу внушителна сума.

Действията си Томас Маркъл обясни с това, че през последните години папараците неведнъж са го снимали в неспретнат вид. Затова се съгласил да го снимат – той просто искал да "поправи" имиджа си, но вместо това е излязъл "глупав и смешен".

Томас е бил осветител в Холивуд. Той често вземал малката Меган на работа със себе си и тя израснала по снимачните площадки. Работил е в тв продукции, които са печелили "Еми" като "Женени, с деца". Томас е от холандско-ирландски произход и доскоро е живеел в Ню Мексико.

Саманта Грант е полусестрата на Меган и тя също не е поканена на сватбата.

Липсата на покана тя компенсира с множество медийни изяви, в които не крие недоброто си отношение към Меган. Сред тях е и участието ѝ сутрешното тв шоу Good Morning, Britain, където водещият Пиърс Морган я нарече "лешояд". Саманта е най-голямата дъщеря на Томас Маркъл и често се представя като Саманта Маркъл. 53-годишната жена беше диагностицирана с мултипленна склероза през 2008 г. и сега е в инвалидна количка. В момента пише книга, посветена на Меган.

Полубратът на Меган Томас-младши също няма да е на сватбата. Той работи като стъклар в Орегон. В началото на май Томас публикува отворено писмо, в което съветваше принц Хари да отмени насрочената за 19 май сватба. Той описа Меган като "повърхностна, надменна жена, която ще ви направи за смях, а и кралското семейство" и нарече предстоящия брак "най-голямата грешка в историята на кралските сватби". "Объркан съм защо не виждате истинската Меган като останалия свят. Нейният опит да се вживява в ролята на принцеса като холивудска актриса под средното ниво остарява. Що за човек използва баща си, докато той банкрутира, а след това го забравя в Мексико, разорен заради преобладаващо нейни дългове", пише в писмото Томас Маркъл-младши. "Очевидно е, че малката ѝ холивудска слава е завъртяла главата ѝ. Да не споменаваме, че на всичко отгоре тя не кани семейството си на сватбата, а кани напълно непознати", се казваше още там.

Той беше обвинен, че е заплашил приятелката си с оръжие, насочено в главата ѝ през миналата година. Смята се, че има сериозни проблеми с алкохола. 

Сред гостите на Меган и Хари няма да бъде е бившата жена на Томас-младши - Трейси. Тя все пак пристигна в Лондон с двамата си синове Тайлър и Томас в началото на седмицата и написа във фейсбук многозначително: "Ние сме тук. Йе!" По-късно маркетинг специалистката отново пусна съобщение в социалната мрежа: "Бог, любов, семейство, приятели, здраве, даване и пътуване." 

Двамата племенници на Меган - 25-годишният Тайлър и 26-годишният Томас, също не са поканени на сватбата. За Тайлър се смята, че работи във ферма за отглеждане на канабис в Орегон, а Томас е управител на пицария от веригата "Домино".

Бившият съпруг на Меган Тревър Енгелсън е холивудски филмов продуцент. Той също не е сред поканените. Двойката се разведе дискретно и без много шум през 2013 година след 2-годишен брак.

В сряда стана ясно и кои ще са шаферките на сватбата на годината. Те са шест на брой, най-малка е тригодишната принцеса Шарлот, дъщерята на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Освен Шарлот сред избарните шаферки са две от кръщелничките на принц Хари и две кръщелнички на Меган Маркъл. Принц Джордж е сред четиримата шафери.

На сватбата на Пипа Джордж и Шарлот вече бяха в ролята на шафери.

Децата на принц Уилям и херцогиня Катрин вече имат опит като шафери – на сватбата на леля си Пипа, която се омъжи за мениджъра на хедж фонд Джеймс Матюс на 20 май 2017 година.