"Атлетико" (Мадрид) разби "Олимпик" (Марсилия) с 3:0 на финала на турнира Лига Европа във френския град Лион.

"Дюшекчиите" показаха страхотна ефективност. Антоан Гризман наказа грешка на марсилци при изнасянето на топката в 21-ата мин, а в 49-ата удвои. 3:0 направи капитанът Габи минута преди края.

Така първата купа този сезон отива в Мадрид. На 26 май е финалът на Шампионската лига между "Реал" (Мадрид) и "Ливърпул". "Атлетико" за трети път ликува в турнира след 2010-а и 2012 г.

Мачът започна по-добре за "Олимпик". Тимът, подкрепян от повече зрители на стадиона, можеше да поведе още в 4-ата минута, когато Дмитри Пайе изведе Валер Жермен на чиста позиция пред Ян Облак, но нападателят не уцели вратата.

В 21-ата "Олимпик" сбърка (най-вече вратарят Стив Манденда) и Гризман наказа сънародниците си. Десетима минути по-късно стана още по-тежко за френския състав - Пайе се контузи и беше заменен.

Голът в началото на второто полувреме след нова грешка на "Олимпик" до голяма степен предопредели победителя.  В следващите минути тимът на Диего Симеоне доминираше.

В 81-ата Костас Митроглу удари греда на вратата на "Атлетико". А интригата можеше да се върне в заключителните минути. Дойде ред и на третия гол, както и на заслужената радост за испанския гранд. Отборът беше награден от шефа на УЕФА Александър Чеферин и от испанския крал Фелипе (долу).