Общинските организации на ДПС в Батак, Белово, Брацигово, Велинград, Пазарджик, Пещера, Ракитово, Септември и Стрелча номинираха единодушно Делян Славчев Пеевски за водач на листата на Движението в областта.

"Хората просто са доволни от него и го припознават като своя народен представител", обясниха за Клуб Z от Областната структура на ДПС в Пазарджик.

Всички организации са изпратили само едно предложение за водач на листата - Пеевски. Сред другите номинирани за депутати са бившият министър на спорта Мариана Георгиева и депутатът Сергей Кичиков. На първо място във всички списъци обаче е Пеевски.

Това е първата номинация за "успелия млад мъж" за депутат в следващото Народно събрание. Преди година подобна единодушна вълна го номинира за евродепутат. Тогава областните структури на ДПС в Кърджали, Смолян, Бургас, Благоевград, Хасково, Кюстендил, Велико Търново, Разград и Шумен издигнаха кандидатурата на Пеевски, който зае второто място в листата.

"Хората искат такъв мъж да ги защити. От Европата ще стане по-добре, разбирате ли? Това качество на силния човек – човек, който да може да каже "стоп" на тези хайвани, които дерибействаха в регионите“, обясни тогава областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер.

Пеевски бе избран за евродепутат, но отстъпи мястото си на Искра Михайлова.

Очакванията са номинациите от Пазарджишка област да не са единствени и вълната в подкрепа на Пеевски и този път да бъде внушителна.