Всички любители на кралски сватби, които се бяха разтревожили от последните новини, че няма кой да заведе Меган Маркъл до олтара, вече могат да си отдъхнат. Маркъл е помолила бъдещия си свекър да свърши тази работа и Чарлз е приел. Драмата преди сватбата, която ще се състои в събота, 19 май, се разрази, след като бащата на булката Томас обяви, че няма да присъства на сватбата ѝ. Официалното обяснение - че е претърпял инфаркт и трябва да се възстановява от него. Според други е възникнало напрежение, след като той реши да позира за жълти медии за внушителни суми, фотосесията показваше как си шие костюм за венчавката.

Майката на Меган Дория Рагланд вече е в Лондон. Тя трябва да се срещне с кралица Елизабет Втора и да пие чай с нея в замъка Уиндзор. Рагланд вече се видя в четвъртък с някои от членовете на британското кралско семейство, съобщиха от двореца Кенсингтън.

Майката на Меган пи чай с принц Чарлз и със съпругата му Камила в Кларънс Хаус. След това се срещна и с принц Уилям и Кейт, както и с малките Джордж и Шарлот, които ще са сред шаферите на сватбата на чичо си. Рагланд ще прекара нощта преди венчавката с дъщеря си в петзвезден хотел на около 30 минути с кола от Уиндзор. Те ще пристигнат заедно в двореца в събота сутринта. И тогава за първи път събралата се по пътя им публика ще види булката.

Съпругът на кралица Елизабет Втора, 96-годишният принц Филип също ще присъства на сватбата, оповести Бъкингамският дворец, цитиран от Ройтерс. 
Принц Филип миналия месец излезе от болница след прекарана операция за подмяна на тазобедрена става.  През август м. г. той се оттегли от официалните си задължения.

61-годишната майка на Меган е инструкторка по йога и социална работничка от Лос Анджелис. Тя среща бащата на Меган, Томас, в холивудско студио в края на 70-те години на миналия век. Двамата се развеждат, когато дъщеря им е дете. Меган многократно е говорила за близките си отношения с майка си, като я описва като "свободен дух" и човек, на когото изцяло може да разчита.

Приготовленията на кралската торта.

Приготовленията за сватбата са в разгара си. В четвъртък имаше и репетиция на военните части, които ще бъдат част от тържествата. В петък сутринта от двореца Кенсингтън пуснаха в туитър снимка от приготвянето на сватбената торта.