Дисциплинарната комисия на БФС глоби с 37 500 лв. "Левски" заради изрисуваните тела на деца по време на финала за купата на България между "сините" и "Славия" (0:0 и 2:4 след дузпи) миналата седмица.

Футболният дисцип е взел под внимание сигнал от страна на комисията "Етика и феърплей", начело на която е бившият шеф на полицията ген. Васил Василев.

Ден след мача снимки на две невръстни хлапета пред сектор "Б" скандализираха България. На тях се вижда как едното дете е изрисувано с хулигански надписи и прави хитлеристкия поздрав.

На тялото на другото пък има пречупен кръст (на този кадър не личи).

Това е рекордна единична глоба в родния футбол за сезона. "Левски" и друг път е санкциониран с 37 000 лв. - заради свастики. Клубът от "Герена" веднъж получи наказание за такова провинение и от УЕФА.

Ето какво точно гласи съобщението на дисциплинарната комисия на БФС:

"След сезиране на комисия „Етика и феърплей” и становище на Експерт по почтеността към БФС, ДК реши: За действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата, на основание чл.37, ал.4 от ДП /2017/2018/, ДК наказва ПФК „Левски” гр. София с имуществена санкция в размер на 37 500 лева. ДК е приела решението си съобразно Дисциплинарния правилник и призовава всички съответни държавни институции да бъдат последователни, да доведат своята работа до края, да извършат необходимите действия и да вземат съответните решения съобразно компетенцията си."