Григор Димитров стартира с успех тазгодишното си участие на силния турнир "Роджърс къп" от сериите "Мастърс 1000" в Торонто (Канада) с награден фонд $ 3 766 270, след като в среща от втори кръг победи американеца Доналд Йънг с 2-1 сета (4-6, 6-2, 6-3). Това е първа победа за най-добрия ни тенисист на канадския Мастърс. При предходните си две участия Димитров отпадна още на старта на надпреварата. Рекордното класиране в Торонто му осигури 90 т. за световната ранглиста, както и чек за $ 39 025.  

Днешният двубой бе първи официален мач за българина след близо едномесечна почивка. В началото на срещата Григор показа, че въпреки дългата пауза се чувства отлично на твърдите кортове в Торонто. След агресивна игра първата ни ракета достигна до ранен пробив и поведе с 4-1 гейма. Постепенно Йънг намери ритъма си, докато броят на грешките от ракетата на Гришо осезаемо нарасна. Българинът изгуби един на пръв поглед вече спечелен сет, след като позволи на американеца да доминира в пет последователни гейма.

Във втората част хасковлията стабилизира играта си, въпреки че сервизът му бе далеч от обичайното високо ниво. Опонентът му започна да допуска все повече непредизвикани грешки и това логично доведе до изравняване на сетовете.

В третата решителна част Гришо продължи да изпитва сериозни трудности на начален удар, но успя да достигне до ценен пробив, който се оказа напълно достатъчен за крайната победа.

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу испанеца Томи Робредо, който отстрани Жил Симон (Франция) с 2-0 сета.