"Айнтрахт" (Франкфурт) спечели купата на Германия след 3:1 срещу шампиона "Байерн" на финала на Олимпийския стадион в Берлин.

Освен големия залог мачът имаше и друга интрига. Треньор на "Айнтрахт" е Нико Ковач, който от новия сезон ще води баварците на мястото на Юп Хайнкес, завърнал се от "пенсия", за да довърши сезона с най-големия немски клуб.

И хърватинът огорчи мюнхенци, но същевременно показа защо са се спрели на него измежду поне половин дузина големи треньорски имена от цяла Европа.

Ковач ще встъпи официално в длъжност на 1 юли, а договорът му е за 3 години. Нико е бивш играч на "Байерн" - в началото на века.

Анте Ребич се възползва от грешка в защитата на баварците и откри още в 11-ата минута. Шампионите натиснаха, но не стигнаха до изравнителен гол до почивката. Все пак това стана в 53-тата, когато Роберт Левандовски най-сетне опъна мрежата на "Айнтрахт". Фаворитите удариха и две греди.

До края ролите не се промениха - "Байерн" атакуваше , а тимът от Франкфурт се бранеше и разчиташе на контри. При една от тях Ребич отново се възползва от бързаната си върна аванса на по-скромния отбор - 2:1 в 82-ата.

След попадението имаше разглеждане на головата акция чрез видеозапис от главния съдия (VAR). Причината е, че съотборник на Ребич игра с ръка. Реферът Феликс Цвайер обаче прецени, че няма основание да отмени попадението.

VAR влезе в употреба и малко след това - в добавеното време при съмнение за дузпа в наказателното поле на "Айнтрахт". И отново отсъждането не беше в полза на "Байерн". Веднага след това Мият Гачинович реализира за 3:1 на празна врата след корнер за баварците, при който и вратарят им се бе включил напред.

Това е пета купа на Германия за "Айнтрахт", който загуби финала срещу "Борусия" (Дортмунд) през миналата година.