Призвани сме да бъдем на висотатата на 89-та година, единни да защитим демокрацията в нашата Родина и да преодолеем всякаква опасност пред нея.

Това каза днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който участва във възпоменателния митинг-събор в местността Демир баба текке край Исперих. Тези дни се отбелязват 29 години от майските събития от 1989 г., когато турците организират бунтове срещу насилствената смяна на имената.

Карадайъ подчерта, че още през 1990 година почетният председател на партията Ахмед Доган е очертал пътя на демократичното развитие на страната, а именно членство в Европейския съюз, което минава първо през членството в НАТО.

"Горди сме от факта, че членството в НАТО през 2004 година се случи по времето, когато ДПС бе част от управлението на страната. През 2007 година, когато България бе приета в Европейския съюз, ДПС пак беше част от управлението на страната, което е още едно доказателство за огромния принос на Движението за права и свободи по евроатлантическия път на развитие на България", каза лидерът на партията.

Ние вървим по общия ни път, убедени в силата на нашата кауза, затова единни и мощно да защитим демокрацията в България, на Балканите и Европа, допълни Мустафа Карадайъ. Той бе категоричен, че всички тези, които сеят противопоставяне и разделяне, както и омраза, нямат място под знамето на демокрацията. 

Освен председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, гости на митинг-събора в местността Демир баба текке бяха заместник-председателите на партията, народни представители, областни и общински лидери на партията, имаше и гости от чужбина. За спомен от днешния ден председателят на ДПС получи подарък от общинското ръководство на движението в Исперих - композиция от свещи, копие на Демир баба. Честването продължи с изпълнения на фолклорни групи.