"Левски" си осигури бараж за Лига Европа срещу "Черно море" след победа с 2:0 като гост на "Верея" в последния кръг на Първа лига.

Решителният сблъсък за попадане в квалификациите на втория по сила евротурнир е на 24 май (четвъртък) от 20:30 часа на ст. "Георги Аспарухов". Двубоят е само един.

През миналата година "Левски" отново излезе в такъв бараж и трябваше да мине през дузпи, за да се справи с "Верея" на "Герена".

Ден по-рано "Черно море" стигна до 2:2 след продължения срещу "Локомотив" (Пловдив) на "Лаута".

Паулиньо вкара двата гола на стадион "Трейс арена" в 59-ата и 71-ата минута. Голям мач направи 19-годишният вратар на "Верея" Даниел Наумов, който е преотстъпен от "Лудогорец". Той е причината резултатът да е 0:0 до първото попадение на бразилеца.

В същото време ЦСКА-София измъкна 1:0 от "Берое" в протоколен за "червените" мач на ст. "Българска армия". "Зелено-белите" спореха с "Левски" за третото място, но трябваше да спечелят, а "сините" да паднат.

Тимът на Александър Томаш направи куп пропуски на Армията. В 66-ата Кирил Десподов от дузпа сложи победен край на сезона за ЦСКА-София.

По-рано днес "Лудогорец" и "Ботев" (Пловдив) завършиха 2:2 в мач, в който домакините излязоха само с българи, при това предимно юноши от втория отбор и школата на "орлите".

Така крайното класиране в челната шестица изглежда така: "Лудогорец" - 88 точки, ЦСКА-София - 81, "Левски" - 64, "Берое" - 59, "Ботев" (Пловдив) - 56, "Верея" - 36.

Идната седмица са и мачовете за оцеляване и влизане в Първа лига.