Българин беше задържан в Марсилия по подозрения, свързани с евентуална терористична атака. Първоначалната информация беше за чеченец, който говори руски.

48-годишният мъж, задържан в събота от френските власти, е български гражданин, потвърди за АФП градският прокурор на Марсилия Ксавие Тарабьо в неделя, когато мярката за неотклонение на арестувания беше продължена.

Той е имал криминална регистрация във Франция за опит за убийство. Мъжът бил задържан след сигнал на пътничка за човек със странно поведение.

Пътникът първоначално говорел на руски и заявил, че е от чеченски произход. Именно човек от тази етническа група извърши преди дни нападение в Париж. 

Едва по-късно при проверка на отпечатъците станало ясно, че всъщност става въпрос за българин. Към момента не се знаят други подробности за него.

Българинът е пренасял материали, от които може да се направи взривно устройство. Властите гледат на случая изключително сериозно, като на този етап смятат, че може да са предотвратили атентат, посочва бТВ.