Има нарастващ страх сред привържениците на "Челси", че Роман Абрамович може да изостави клуба, ако не бъде решен казусът с подновяването на визата му за престой във Великобритания. Според медии като в. "Индипендънт", олигархът трябва да докаже произхода на средствата си пред британското правителство.

Това важало за всички руснаци, които са със статута на Абрамович в Обединеното кралство.

За опасенията в редиците на "сините", че бъдещето на "Челси" може да се окаже несигурно, признава Тим Ролс, основател и президент на тръста на привържениците на клуба пред в. "Телеграф".

"Подкрепата към Роман Абрамович е наистина огромна сред голяма част от нашите фенове, казва Ролс. - Надявам се, че тази тенденция ще продължи. Надеждата е, че няма да се стигне до разрив от гледна точка на това, че този човек е направил толкова много за клуба. И че ще продължи да го ръководи все така добре. Ако външното министерство, Бюрото по труда или който и да било там играе игрички, това няма нищо общо с футбола, не е ли така?!"

Ако се гледа чисто футболният бизнес, "Челси" е все по-малко зависим от своя собственик. Но на парите му се разчита за реконструкцията на стадион "Стамфорд Бридж", която се очаква да излезе около 1 милиард паунда. Напрактика арената ще е изцяло нова. Вече има разрешение за стартиране на строителните дейности от страна на лондонската община.

Заради визовия проблем Роман Абрамович не можа да изживее на живо радостта от последния трофей, спечелен от "Челси" - купата на Футболната асоциация. В събота тимът на Антонио Конте победи "Манчестър Юнайтед" с 1:0 на финала на стадион "Уембли".

До идването на руснака през 2003 г. "Челси" беше един от добрите английски клубове с една единствена шампионска титла в историята си. След това стана много повече от "добър". Титлите са общо 6, купите на Англия - пет (общо осем), на Лигата - три, а най-важното е, че "Челси" триумфира в Шампионската лига и Лига Европа. Стана световна марка.

Друг виден привърженик на "Челси" - Дейв Чъджи, стига още по-далеч в коментара си на ситуацията пред "Телеграф". Според него с политиката си спрямо Абрамович британското правителство подлагало на риск повече от 10 000 запалянковци, които се очаква да отидат на световното в Русия. 

Хулиганството е един от големите проблеми пред организаторите на мондиала. Руснаци и британци се биха дни наред в Марсилия и други френски градове по време на европейското преди две години.