Правителството определи днес Недялко Недялков и Николай Ненков за заместник-председатели на Държавна агенция "Национална сигурност" за срок от пет години. Недялко Недялков заема тази длъжност от 2013 г. и решението се налага поради изтичане на досегашния му мандат. До юни 2017 г., когато е назначен за временно изпълняващ функциите на заместник-председател, Николай Ненков е директор на дирекция в ДАНС.

Наред с това Министерският съвет реши шефът на военното разузнаване да има четирима заместници. Правителството одобри промяна в Правилника за устройството и дейността на служба "Военна информация", с която заместник-директорите на службата се увеличават от трима на четирима. На новия заместник-директор ще бъдат възложени функции, свързани с ръководството, организацията и осъществяването на контрол на дейността по осигуряване на вътрешната сигурност и контраразузнавателното обезпечаване на разузнавателната дейност.

На същото заседание бе решено полковник Радостин Илиев да бъде предложен за директор на Щаба на отбраната. Окончателното решение за неговия избор може да стане с указ на президента Румен Радев. Предстои и повишаване в чин за полковник Илиев - да стане бригаден генерал.

Полковник Илиев в момента е заместник военен представител във Военния комитет на ЕС в постоянното представителство на България в Брюксел. Като директор на Щаба на отбраната той ще координира дейността на административните му звена и ще организира взаимодействието с останалите административни структури от Министерството на отбраната (МО).