Григор Димитров започва срещу добре познатия му сърбин Виктор Троицки в първия кръг на "Ролан Гарос", втория за годината турнир от Големия шлем.

Това отреди тегленият днес жребий в Париж.

Гришо е поставен под №4 в схемата. Той води с 3:2 в преките двубои с Троицки, който го победи в пет сета на Откритото първенство на Франция преди две години. Последният им двубой беше през 2017-а на "София оупън".

Победителят сега ще срещне Джаред Доналдсън или Николас Яри. На осминафинал Димитров може да се изправи срещу Новак Джокович, който бавно започна да си връща формата. След това потенциален съперник е Давид Гофен.

Първата ни ракета се размина с Рафаел Надал, когото може да има за съперник единствено на финал. В половината на испанеца, който ще защитава титлата си на клея във френската столица, са Марин Чилич и Хуан Мартин дел Потро.

А в тази на Григор от големите имена са още Александър Зверев и Доминик Тийм. Досега най-добрият ни тенисист никога не е прескачал третия кръг на "Ролан Гарос".

При жените България ще бъде без представителка, след като Виктория Томова, Елица Костова и Сесил Каратанчева не успяха да преодолеят квалификациите.