"Левски" победи с 4:1 "Черно море" в бараж на стадион "Георги Аспарухов" и си осигури участие в Лига Европа от новия сезон.

"Сините" надиграха "моряците" и си заслужиха квотата навръх 104-годишния рожден ден на клуба. 

Габриел Обертан откри резултата след хубава акция на домакините в 24-ата минута, а в 39-ата Серджиу Буш удвои. "Левски" доминираше преди почивката с нападателен и агресивен футбол, докато "Черно море" не отвръщаше със същото.

До първия гол "сините" вече имаха няколко ситуации. Не бяха далеч и от 3:0, което щеше да направи второто полувреме протоколно.

В 55-ата Меди Фенуш намали и върна интригата след грешка в защитата на домакините - 1:2. "Черно море" получи импулс, но в следващите минути само веднъж постави на изпитание вратаря Божидар Митрев, докато на отсрещната врата бе "по-горещо".

Така 16 минути преди края Васил Панайотов с хубав удар от 20-ина метра предопредели победителя. В 83-тата Иван Горанов от дузпа фиксира крайния резултат - 4:1.

В края на срещата се стигна до изблици на нерви на терена и извън него. Делио Роси имаше претенции към човек от скамейката на "Черно море" и отказа да стисне ръката на Илиан Илиев.

Като се тегли чертата, България ще бъде представена в евротурнирите от "Лудогорец" - в Шампионската лига, и от "Славия", ЦСКА-София и "Левски" - в Лига Европа.

В петък ще падне и последната въпросителна кой ще играе в Първа лига измежду "Витоша" (Бистрица) и "Локомотив" (София), които излизат във втория бараж за място в елита. По-рано днес "Дунав" (Русе) би "Царско село" с 2:1 и запази позицията си сред най-добрите.