След 120-минутна битка и дузпи "Витоша" (Бистрица) запази мястото си в Първа лига в драматичен бараж на "Лаута" срещу "Локомотив" (София), в който два пъти догонваше в резултата и беше с човек по-малко - 2:2 и 4:2.

Така "тигрите" остават в елита, а Локо отново ще играе във Втора.

Мачът на стадион "Локомотив" в града под тепетата ще се запомни с драматизма си и с изгаснало осветление, което спря срещата за 5 минути към края.

Началото беше за "железничарите", които днес излязоха с черно-бяло - екипът на пловдивския им съименник. Юношата на "Левски" Илия Димитров откри резултата в 4-ата минута.

След това тимът от квартал "Надежда" направи няколко пропуска и вероятно сега съжалява горчиво за това. В края на първото полувреме съдията Никола Попов подмина нарушение на Александър Бранеков от Локо срещу Михаил Петров.

В 63-тата "Витоша" изравни с попадение с глава на Даниел Кутев и грешка в защитата на "железничарите" при центриране на Петров. 

15 минути преди края изгасна осветлението на стадиона и срещата бе спряна за 5 минути. Малко след подновяването на действията на терена "Витоша" остана с човек по-малко заради втори жълт и червен картон Ивайло Лазаров.

До края гол можеше да падне и в двете врати. Но това не се случи срещата отиде в продължения.

В 109-ата минута Здравко Димитров вкара страхотен гол с левия крак в горния десен ъгъл на вратата на бистричани - 2:1 за "Локомотив". "Червено-черните" се виждаха в елита, но в третата минута на добавеното време на продълженията Стефан Христов направи добавка за 2:2. Дузпи!

При 11-метровите удари първите изпълнители реализираха. След това двама футболисти на Локо пропуснаха - Здравко Димитров и Владимир Семерджиев. И в двата случая спаси вратарят на "тигрите" Николай Георгиев, който е само на 20 години.

Играчите на "Витоша" не сбъркаха нито веднъж - и при четирите опита. Така не се наложи да има пети дузпи. 

За мнозина е странно, но "Витоша" (Бистрица), който има само една победа в редовния сезон на Първа лига и две в баражите, остава в елита. "Локомотив" ще почака още един сезон.

Така за разлика от миналата година и двата отбора от Първа лига - "Дунав" (Русе) и "Витоша", оцеляват. Единствено "Пирин" изпадна, а "Ботев" (Враца) влезе директно.

С това бе сложен край на сезона в българския футбол.