Кристиано Роналдо и Гарет Бейл поизтриха усмивките на много фенове на "Реал" (Мадрид) с изявленията си след финала на Шампионската лига срещу "Ливърпул", спечелен с 3:1 в Киев.

"Реал" грабна 13-а купа на шампионите, Роналдо - пета, а Бейл - четвърта, но двамата намекнаха, че може да напуснат "Сантяго Бернабеу".

"Беше прекрасно да играя в "Реал" (Мадрид), заяви Кристиано в първото си интервю на терена по време на награждаването. - След няколко дни ще направя изявление, ще кажа нещо на феновете, които винаги са били зад мен. Те ще получат отговор. Но сега бъдещето не е толкова важно, наслаждавам се на момента. Имам вече пет купи от Шампионската лига. Сега ми предстои почивка и лагер с националния отбор преди световното. Ще видим какво ще стане."

Използването на минало време буди много въпроси, макар че в последните месеци се изговори много за отношенията между Роналдо и шефа на "Реал" Флорентино Перес, за това дали №7 ще подпише нов договор и за колко пари и т.н. и т.н. 

Ясно е, че Кристиано "извива ръце" за новия контракт, като за целта намесва и феновете. Не за първи път той опитва да всява смут относно бъдещето си, но все остава в Мадрид.

Гарет Бейл, който вкара два от головете, като първият бе шедьовър, пък реши максимално да се възползва от позицията си на герой на вечерта. Уелсецът няколко пъти каза, че "играе твърде малко и трябва да получава повече игрови минути."

"Определено не бях доволен от това, че не започнах като титуляр, но това е решение на треньора, започна Бейл. - Всеки път, когато вляза в игра, се старая да повлияя на играта и резултата и се радвам, че успях да го направя и днес. Имам нужда да играя повече. Тази купа е хубав край на един тежък сезон, в който бях и контузен. Но определено трябва да получавам повече шансове. Ще седна да обсъдя бъдещето си с моя агент."

Жозе Моуриньо е почитател на Бейл и вече два пъти опита да го привлече в "Манчестър Юнайтед", но нападателят не искаше да си тръгва от "Реал". Дали сега е различно? В същото време Жозе отхвърля възможността за привличане на Кристиано.

Флорентино Перес бе запитан за изказванията на двама от "галактическите" си асове и той отново бе хладнокръвен.

"Сега е време за празник, нека се порадваме, рече той пред испанските медии. - Роналдо и Бейл имат договори с "Реал" (Мадрид). И преди се говорело за напускане на Кристиано, а виждате вече колко години той е при нас. Клубът е на първо място, затова и постоянно печелим купи. А иначе всеки има право да говори. Бейл вкара фантастичен гол, нали? Той е феномен, както и Бензема."