Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол за ветерани. На финала на стадион "Трейс арена" в Стара Загора "тигрите" сразиха "Нефтохимик" с 6:3, а премиерът реализира хеттрик.

Борисов, който блестеше и на полуфинала с "Лудогорец" миналата седмица, получи индивидуалното отличие за голмайстор на шампионата, а футболист №1 е Пламен Крумов от "Нефтохимик".

Последните дни са щастливи във футболно отношение за Бойко Борисов. В петък "Витоша" драматично остана в Първа лига след победа с дузпи срещу "Локомотив" (София). На следващия ден министър-председателят видя на живо на стадиона в Киев как "Реал" (Мадрид) ликува с 13-ата шампионска купа на Европа.

Днес дойде ред и на титлата при ветераните.

Бойко Борисов с отличието за голмайстор.

Бившият играч на ЦСКА Светослав Петров заби първите два гола в 25-ата и 28-ата минута. В началото на втората част преднината на "Витоша" стана класическа.

В 50-ата минута Борисов беше безпощаден от дузпа - 4:0. Малко след това Пламен Крумов намали, но в 76-ата Георги Пеев, бивш национал, върна аванса на "Витоша" с добавка - топката срещна гредата при удар на Борисов.

Веднага от центъра асът с №13 на фланелката оформия своя хеттрик след разбъркване пред вратата на "шейховете". В последните минути бургазлии направиха поражението си по-почетно.

Бойко Борисов и "тигрите" бяха наградени от спортния министър Красен Кралев. На срещата присъстваха кметовете на Стара Загора и Бургас - Живко Тодоров и Димитър Николов, които са и в ръководството на ГЕРБ. На стадиона бе и местният актив на ГЕРБ.