Изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев е починал днес, съобщиха колегите му от работодателската организация:

"Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес изгуби своя символ, човекът, който отдаде целия си живот, цялата си енергия, интелектуална и емоционална сила за изграждането на едно по-добро и по-справедливо общество.

Страната ни изгуби един непримирим дух, мислещ, търсещ, виждащ напред, в бъдещето.

Ние изгубихме един изключителен човек, който ни обединяваше, мотивираше и изграждаше като личности.

Споменът за него ще носим завинаги в душите и сърцата си. Защото за нас Божидар Данев беше и остава преди всичко Човек!

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!

Поднасяме нашите съболезнования на семейството и близките му.

Икономистът бе на 78 години. Той е носител на множество научни награди, автор на над 100 научни публикации в наши и чуждестванни издания, както и на три монографии. Изнася лекции във ФРГ, Швейцария, Италия, САЩ, Великобритания и др. Освен председател на БСК, в професионалната и обществената му биография са и позициите Председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели,  член на Съвета на президентите на UNICE, зам.-председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество,.зам.-председател на Икономическия и социален съвет на България,  ръководител от българска страна на работната група по Лисабонската стратегия към Европейския икономически и социален комитет (EESC), зам.-председател на Икономическия и социален съвет на Р. България и т.н.

Екипът на Клуб Z изразява своите съболезнования.