Известната писателка Джоан Роулинг - авторка на книгите за тийнейджъра магьосник Хари Потър, подари вълшебна пръчица на единственото оживяло дете от касапницата в Тексас преди месец. Пръчицата е придружена от написано на ръка писмо от името на директора на измисленото училище за магьосници "Хогуъртс" Албус Дъмбълдор, чиито думи 15-годишната Касиди Стей цитира по време на погребението на семейството си, съобщи The Daily Telegraph.

Касиди загуби при стрелбата в Тексас на 9 юли цялото си 6-членно семейство - майка си, баща си, двете си сестри и двамата си братя. На погребението момичето цитира откъси от "Хари Потър", единият от които бяха думите на Дъмбълдор: "Щастие може да бъде открито дори в най-тъмните времена, ако не забравиш да запалиш светлината." (Happiness can be found even in the darkest times if one only remembers to turn on the light).

След тези ѝ думи в интернет тръгна кампания в помощ на детето, а участниците в нея помолиха Джоан Роулинг да се включи. Писателката веднага реагира и написа писмото с виолетово мастило в стил "Дъмбълдор". Освен това мис Роулинг изпрати на Касиди вълшебната пръчица, удостоверение, че е приета в "Хогуъртс", списък на необходимите учебни помагала и книга с автограф.

Прессекретарят на Джоан Роулинг потвърди, че такова писмо е изпратено, но заяви, че то е тайна между двете дами и отказа да коментира съдържанието му.