Следващият мач на Кубрат Пулев - срещу ямаеца с британски паспорт Дилиън Уайт, може да се проведе в България през август, обяви боксьорът в официалния си фейсбук профил.

Двубоят бе насрочен от IBF (Международната боксова федерация) по-рано тази година, но двамата дълго не можеха да се споразумеят. През миналата седмица имаше търг за правата върху срещата.

Победителят ще е официален претендент на IBF срещу Антъни Джошуа.

“На 95 процента е сигурно, че този мач ще се състои в България. За мен е най-важно да успея да зарадвам хората, а подобно събитие може наистина да остане за историята", заяви Кубрат Пулев.

Вече има и вероятна дата за двубоя - 18 август.

За домакин на елиминационната битка се спряга не само "Арена Армеец", в която Кубрат Пулев събра 15 000 зрители през декември 2016 г., а и стадион "Васил Левски", където събитието би могло да събере повече от 30 000 души.

“Мачът ще бъде там, където може да отидат и да го гледат възможно най-много хора", добави Пулев. 

Дилиън Уайт е на 30 години. Висок е 198 см. Той има 23 победи и една загуба като професионалист. Тя е от Джошуа на 12 декември 2015 г. За последно се би на 24 март и спечели с нокаут в шестия рунд срещу Лукас Браун.

Пулев доскоро лекуваше контузия. Той трябваше да излезе срещу Антъни Джошуа в края на миналата година, но получи травма и мачът в Кардиф пропадна.