"Левски Лукойл" е шампион на България по баскетбол прри мъжете. "Сините" спечелиха финалната серия срещу "Балкан" (Ботевград) с 3:1 победи.

Днес тимът на Константин Папазов-Тити измъкна 86:85 в четвъртия мач в Ботевград. Краят бе изключително драматичен - в последните секунди двама играчи на домакините пропуснаха под коша на "Левски Лукойл", така титлата отива в София.

Серията започна с успех за "Балкан" в зала "Универсиада", но отборът на Тити Папазов направи обрат с три поредни победи. Двубой №2 в столицата бе помрачен заради хулиганските прояви на част от публиката на "Левски Лукойл" - срещата бе прекъсната и доиграна на следващия ден.

След това спорът се пренесе в Ботевград. В неделя Тити и компания надделяха убедително, а днес имаха и спортен шанс. Последният мач бе най-качественият. Водачеството в резултата се сменяваше постоянно. Имаше грешки от голямото напрежение, но и хубави изпълнения.

За най-полезен играч във финалите беше избран националът Божидар Аврамов от "Левски Лукойл", който днес реализира 18 точки и отново, както в неделя, има основна заслуга за триумфа.

Задава се хегемония на "Левски Лукойл" в българския баскетбол. Така, както години наред доминираше "Лукойл Академик". Петролната компания стана основен спонсор на "сините" през зимата.

Не всички запалянковци на "Левски Лукойл" припознават този отбор като "Левски", независимо че и днес тимът се радваше на солидна подкрепа. Причината за това не е в "Лукойл", а във факта, че Тити Папазов изостави автентичния клуб и създаде нов - "Левски 2014". "Другият" "син" тим е още жив. 

Отборът беше награден с шампионската купа и златните медали в залата в Ботевград и я отпразнува с агитката си.