Българската тенис звезда Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на престижния турнир Роджърс къп" от сериите "Мастърс 1000" в Торонто (Канада) след победа с 2-1 сета (7-5 5-7 6-4) срещу 32-годишния испанец Томи Робредо.

Подобно на вчерашния осминафиналния двубой срещу Доналд Йънг и днес Гришо показа доста колеблива игра на моменти. Първата ни ракета отново не успя да спечели сет, в който води с 4-1 гейма. След комфортната преднина, изведнъж нещо в играта на Димитров се пречупи. За минути тенисистът ни тотално загуби концентрация, а непредизвиканите грешки от ракетата му заваляха една след друга. Опитният испанец се възползва от ситуацията и не само успя да върне пробива, но на свой ред реализира един и спечели този на пръв поглед обречен сет.

"За 32 години на тази земя, Томи никога не се е предавал", заявиха въодушевените испански коментатори на мача.

Окрилен от спечеления втори сет, Робредо стартира със самочувствие третата решителна част. Димитров също покачи ефикасността на ударите си и мачът се превърна в здрава битка, в която за радост на десетките българи по трибуните по-подготвен се оказа Григор.

На четвъртфиналите хасковлията ще се изправи срещу Кевин Андерсън (РЮА), който се справи в зрелищен двубой със швейцареца Стан Вавринка след 7-6(8) 7-5.